Hvordan sette/oppheve kredittsperre på deg selv ?

Det er du som bestemmer om du vil sette kredittsperre på deg selv. Kredittsperre gjør at det ikke går an å foreta en kredittvurdering av deg. Bankene foretar for eksempel kredittvurdering av deg når du skal søke om lån. Diverse selskaper du ønsker abonnementer hos kan også gjøre kredittvurdering før de aksepterer deg som kunde. 

Bør jeg sette kredittsperre på meg selv?

Kredittrapport - Mange selskaper og banker kredittsjekker deg

Dersom du har satt en kredittsperre på deg selv, gjør dette at du ikke kan få lån eller tegne nye abonnementer. 

En kredittsperre kan derimot gjøre ID-tyveri vanskeligere, det er ikke like enkelt å handle på impuls på nett med kreditt og det vil ikke være mulig å ta opp forbrukslån eller kredittkort for eksempel. Derfor kan det i mange tilfeller være lurt at du setter en kredittsperre på deg selv. Den kan åpnes igjen når du trenger det, og så sperres igjen etterpå.

Hvordan setter jeg kredittsperre?

For å sette kredittsperre må du ta kontakt med kredittopplysningsforetakene. Du kan gå inn på flere ulike kredittopplysningsselskaper for å opprette og heve kredittsperre. Alle kredittopplysningsbyråene er pliktig til å tilby deg denne tjenesten. Dette gjør du selv ved å logge deg inn med bankID.

Kredittsperren gjelder i hvert enkelt kredittopplysningsbyrå, som for eksempel: 

Person som jobber hardt med at kredittscoren skal bli bedre

Hvordan opphever jeg kredittsperre?

For å kunne oppheve en kredittsperre, må du kontakte kredittopplysningsforetakene. Experian, Bisnode, Creditsafe og Tietoevry har konsesjon fra Datatilsynet til å kredittvurdere og sette og oppheve kredittsperrer. 

Det er gratis å sette og oppheve kredittsperre på deg selv. Du kan også be om å opprette og fjerne sperren samme sted.

Ingen kredittsjekk

Hjelp med kredittsperre – kontakt oss!

Trenger du hjelp med å få orden på økonomien, samle dyr forbruksgjeld – eller sette kredittsperre? Ta kontakt med Gjeldsmegleren Norge, vi har lang erfaring med temaer som gjeld, lån, personlig økonomi m.m.

Kontaktskjema