HVA ER ET 2. PRIORITETS PANTELÅN?

Et 2. prioritets pantelån er et ekstra boliglån som du kan ta opp i tillegg til det boliglånet du i dag har, som har 1. prioritets pant i boligen din.

Det vil si at banken som låner ut 2 prioritetslån tar pant i ledig verdi av et lån som annen bank alt har pant i. Gjeldsmelgeren er nå en del av Varde Finans.

For deg så betyr dette kun at du har to boliglån å betjene. 1 boliglån som står med sikkerhet i boligen din først (1. prioritets pant) og et boliglån som står med sikkerhet i boligen din (med 2. prioritets pant).

Banken som da har 2. prioritets pantelån vil få pengene sine tilbake etter at banken som har 1. prioritets pant har fått sitt ved eventuelt mislighold.

BØR JEG TA OPP ET 2. PRI-LÅN?

Kvinne sitter smilende med PC i fanget og kaffekopp i hånda

I noen tilfeller så kan det være lurt for deg som kunde med et 2. prioritets pantelån. Dette er lønnsomt når du for eksempel skal refinansiere og samle dyre forbrukslån og kreditter, utlegg eller inkassosaker, da finnes det flere banker som kan tilby et 2. prioriterings pantelån. Du vil da ha en ryddigere økonomi og langt bedre betingelser.

Et 2. prioriterings pantelån kan også være aktuelt om banken du i dag har ikke har mulighet til låne deg mer penger med sikkerhet i bolig, mens en annen bank kan være villig til å være med på dette. Da kan dette være en mulighet for å få låne penger til fornuftige renter og i de fleste tilfeller langt bedre renter enn på usikrede lån (forbrukslån, for eksempel).

Dersom lånet skal bli brukt til å innfri dyr gjeld som refinansiering av betalingsanmerkninger eller lån som står i inkasso, koster det gjerne mer enn et boliglån med 1. prioritets pant. Da betaler man gjerne en noe høyere rente enn man normalt ville gjort på et vanlig boliglån og som regel legges det på seg et etableringsgebyr. Dette fordi bankene som kan tilby refinansiering av misligholdt gjeld, innfrir utlegg og inkassosaker tar en mye høyere risiko med et 2. prioriterings pantelån. Derfor blir dette priset høyere enn et ordinært boliglån med 1. prioritets pant.

Skal du ha et slikt lån og har utlegg, betalingsanmerkninger og inkasso, vil det nok lønne seg uansett.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale, så hjelper vi deg med å finne de beste løsningene.

Det er gratis å bruke oss, vi hjelper deg til en bedre økonomisk hverdag. Gjeldsmegleren er nå en del av Varde Finans.